Breaking News

Какви трябва да бъдат отношенията родители – тийнейджъри

Днес семейството се е променило твърде много в сравнение с предишните поколения. Разводите се увеличават многократно, а времето, което родителите могат да прекарват с децата си намалява. Това разбира се има негативен ефект, защото детето пренася това, което вижда в семейството и в други житейски ситуации. Подрастващите трябва да бъдат включени в решаването на важните въпроси в семейството. Така те ще придобият ценен опит и ще могат сами да вземат решения на по-късен етап.

teenager-roditel

Изследвания показват, че родителите, които възпитават децата си най-добре притежават съпричастност, умение да даряват обич и да общуват с децата си. Така новият член на семейството е способен да се развива нормално и да преодолее страха и тревожните състояния.
Родителите трябва да се съобразяват и да насърчават децата си към личностно израстване, творческо мислене, да приемат интересите им и да ги мотивират да се развиват.

roditel-deca-tijnejdzhar

Те трябва да бъдат изолирани от всякакви скандали и конфликти, защото така се озлобяват и стават агресивни.
От своя страна децата също трябва да спазват някои правила, за да е пълноценна връзката. Те трябва да се съобразяват с това, че срещу тях стои по-възрастен човек, които след като им е дарил живот е достоен за уважение. Вярно е, че понякога смятаме, че по-възрастните не са прави и правят всичко това напук и само за да ни ядосват, но това не е така. Те също са минали по този път и затова ни споделят техния опит. Трябва да се вслушвате в техните съвети, но ако смятате, че не са прави, то тогава аргументирайте се и те също могат да приемат вашето мнение и да достигнете до общо решение.

razgovor-s-roditel

Изградете една добра комуникацията, приемете, че срещу вас стой ваш приятел и ще видите положителния резултат.
Ако статията ви е харесала или ви е била полезна моля споделете и/или харесайте във фейсбук.

Comments are closed.

Scroll To Top