Breaking News

Как да преборим акнето

Акнето най-често се появява върху мазна кожа с широки пори. Хормоналната активност също е много важен елемент и основен виновник за акнето.Всички си мислят, че акнето е проблем на подрастващите и че след определена възраст всичко ще е наред. С риск да ви разочаровам ще ви кажа, че на всяка възраст можете да страдате от досадните пъпки. Основните причини за това са:

Решение за проблема с акнето

  • непревилното хранене – Основен проблем при тииновете е храненето предимно с „боклуци“,пържени, тестени и газирани храни и напитки са приоритет за тях.Опитайте да се храните със салати и чисто месо и вместо газираните напитки да пиете фреш или вода.Вафлите заменете с ябълки. Приемането на алкохол, кафе, шоколад, лютиви, кисели и солени храни също предразполага към пъпки.
  • неправилно почистване на кожата – Важно е лицето да се почиства с правилната козметика, да се отстраняват механично черните точки, като се внимава да не се нарани или инфектира кожата.
  • Акне при мъжете

  • При по-проблемна кожа най-доброто решение е да се посъветвате със специалист(дерматолог), който да ви препоръча медикаменти ,които имат антибактериално действие и поредпазват от възпаление, изсушават вече съществуващите пъпки, почистват порите от натрупания в тях секрет. Много лек и доста ефективен продукт е Далмацин. Това е антибиотик, който може да се закупи и без рецепта. При редовно нанасяне върху почистена кожа видимо действа.
  • Спазвайте стрикно съветите и скоро ще усетите разликата!

Comments are closed.

Scroll To Top