Breaking News

В ученическите раници през 2015

Oбратно в училище: Какво трябва да подготви ученикът за първия учебен ден в ученическата раница

ученическа раница

Първият учебен ден е специален празник и събитие в живот на всяко дете, особено за тези, които за първи път ще прекрачат прага на училището и ще се потопят в света на знанията. За малчуганите това е същинско приключение, но за родителите им е истинско предизвикателство.

Необходимите пособия за учениците са част от един доста дълъг списък, но е невъзможно детето да влезе в класната стая без тях, затова се заредете с търпение и отделете нужните средства, за да не му липсва нищо в раницата.

Едно от безспорно най-важните неща, за които трябва да се погрижите е ученическата раница, тъй като децата ежедневно носят множество тежки учебници, кутии за храна, различни пособия, дори дрехи. По-добре е да не купувате раница с колелца, защото те рядко влизат в употреба, а и самата раница става доста по-тежка. Не избирайте и такава с една презрамка, защото тежестта не може да се разпредели равномерно, а това не е никак удобно за детето. Обърнете внимание на това детето да може равномерно да разпределя нещата си в нея. Помислете и дали е добре да залагате на модел с любим анимационен герой на вашето дете, защото всички тези герои излизат бързо от мода и ако нямате възможност да купувате нова раница всяка година е по-добре да спестите средства като изберете такава в един или няколко цвята, но без принтове. Имайте предвид, че некачествените модели раници няма да са удобни, освен това е възможно малчуганът да получи изкривяване на гръбнака, а здравето му е на първо място. Предлагат се много и стилни модели раници, сред които е невъзможно вашето дете да не си хареса идеалната за него.

ученическа раницаСамите модели на раниците, а и на останалите ученически пособия също са важни, защото децата обичат да сравняват вещите си. Добре е предварително да се погрижите за тези неща, защото хубавите неща се изкупуват бързо и в крайна сметка може да ви се наложи да избирате сред останалите не толкова добри раници, несесери и други аксесоари. Не чакайте последния момент, за да направите най-добрия избор.

Всеки един ученик се нуждае и от несесери, където удобно да съхранява своите моливи, химикали и други пособия. По този начин ще въведете и ред в ученическата раница. Съобразявайте избора си с вашето дете, защото най-важно е да се хареса на него. Несесерът трябва да бъде преди всичко практичен, т.е. е добре да има повече отделения, а не само едно. Така детето ви ще може максимално бързо да открива необходимите му неща.

Друга важна част от арсенала на бъдещите ученици са тетрадките. Разнообразието тук е огромно. Въпреки че изглеждат страхотно, по-добре е, ако детето ви е все още в начално училище да не купувате тетрадки със спирала или тип тефтер. Това са големи тетрадки, които детето трудно ще изпише, а и раницата му ще натежи допълнително. Не забравяйте, че малкият ученик носи няколко килограма учебници, бутилки с вода, кутии за храна, гуменки и анцуг за часовете по физкултура и т.н. Трябва да осигурите на детето си и подвързии за учебниците и тетрадките. Препоръчително е да не се спирате на тези, които са с картинки, защото по този начин малчуганът трудно ще открива необходимите му тетрадки и учебници. По-добре е да изберете цветни подвързии, които така или иначе са винаги актуални, за разлика от анимационните герои и т.н. Те са практичен избор и защото са по-здрави, което означава, че детето ще може да ги използва по-дълго време. Прозрачните подвързии за доста по-некачествени и не си струва да се купуват.

ученическа раницаМоливите и химикалите също са неразделна част от учебния процес. За учениците в начално училище е най-добре да се купуват по-меки моливи и да бъдат черни. Изборът на химикалите зависи от това доколко детето ви пази вещите си. По този начин може да прецените дали да му осигурите по-евтини или такива със сменяем пълнител. Разнообразието и тук е много голямо, така че нека и малчуганът да сподели предпочитанията си.

Когато избирате острилка е добре да се спрете на метална, тъй като се чупи по-трудно, а и се използва постоянно. Изберете и качествена гума, която да трие добре, а не да е с картинка на любимият герой на детето ви, защото те обикновено не вършат никаква работа. Лепилото е по-добре да е сухо, тъй като течното изсъхва по-трудно и се размазва. Водните бои не трябва да бъдат от най-евтините, които се предлагат на пазара, защото са много некачествени. Разбира се, не е нужно да купувате професионални такива.

Кутиите за съхранение на храна и шишетата за вода са важни за ученика, колкото и другите неща, които носи със себе си. Най-важно е да предпазват учебниците и тетрадките в раницата да не се замърсят или намокрят, а видът им зависи от предпочитанията на детето.

ученическа раницаЗа първият учебен ден не е необходимо да купувате скъпи официални дрехи, които да облече веднъж в живота си. Освен това малчуганите израстват бързо и е възможно при следващия подходящ повод да не му стават тези дрехи. Може да изберете само хубав чифт дънки и риза, които да могат да се носят и в ежедневието, и при други поводи и празници.

Трябва да осигурите на малчугана и анцуг и гуменки за часовете по физическо, както и няколко тениски, които да сменя, когато се изпоти след тренировките. За предпочитане е да закупите дрехи от памучни материи.

Ако сте решили да купите на детето си мобилен телефон, то нека не е от скъпите, които се предлагат, защото лесно може да го загубят. По-добре изберете по-евтин и здрав, с издръжлива батерия. За разлика от скъпите смартфони, подобен телефон не би привлякъл вниманието и на крадците.

Не забравяйте, че много често по-евтиното излиза по-скъпо, затова бъдете практични, но не пестете средства при подготовката за новата учебна година.

Купете всичко необходимо за първият учебен ден от Kaymu.bg, изгодно и с голям избор от ученически раници, пособия и дрехи 🙂

Comments are closed.

Scroll To Top