Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/wincompa/uchenici.com/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392

Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/wincompa/uchenici.com/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php:392) in /home/wincompa/uchenici.com/wp-content/plugins/rencontre/rencontre.php on line 263

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/wincompa/uchenici.com/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php:392) in /home/wincompa/uchenici.com/wp-content/plugins/rencontre/rencontre.php on line 263
Трябва ли да споделим ако сме станали жертва на насилие - Учениците!
Breaking News

Трябва ли да споделим ако сме станали жертва на насилие

Всеки акт на психическо (отхвърляне и безразличие, обиди, критикуване), физическо (малтретиране чрез използване на сила), сексуално насилие и интернет заплахи, които вредят на здравето и живота на детето са крайно недопустими. Но въпреки това често се случва да станем жертва на съучениците си, непознати хора, а понякога и на родителите си.

Какво трябва да направиш, ако станеш жертва на насилие?

Ако то е било физическо, задължително потърси медицинска помощ. Уведоми родителите си. А в случай, че те са причината за това, не се притеснявай да потърсиш социален работник, с който да споделиш случилото се. Ако е нужно потърси помощ от полицията, независимо дали в районното полицейско управление или полицая, които срещнеш на улицата. Можеш да споделиш с приятел. Понякога, когато изпаднеш в такъв стрес едва ли можеш да мислиш трезво, затова попитай някои близък за съвет. Същото трябва да направиш и ако насилието е друг вид.

В случай, че станеш онлайн жертва, също трябва да споделиш с някои по-възрастен. В днешно време има много начини, да се провери, кои ти причинява това.
Трудно е човек да сподели, че е жертва на насилие. И наистина понякога дори и да разкажеш, когато хората чуят за това не искат да се месят, опитват се да сменят темата, защото тази е неудобна и защото не е техен проблема. Но не спирай да се бориш и в даден момент ще има резултат.
Ако таиш тези неприятни моменти вътре в себе си само ще се изолираш и затвориш. Възможна е проява на агресивно поведение, безсъние и чувство на самота.

Ако статията ви е била полезна моля споделете и/или харесайте във фейсбук

Comments are closed.

Scroll To Top