Breaking News

Как да се храня здравословно в училище

За да имаме красива фигура и добро здравословно състояние, трябва да подбираме внимателно какво ядем.

Но възможно ли е това в училище? Междучасията са малки, а навсякъде има толкова изкушения – банички, пици, дюнери, шоколади, чипсове, газирани напитки и други неща, които не трябва да ядем и пием.

храна за красиво тяло

Основно правило при здравословното хранене – трябва да се храним редовно.

Закуската е най-важната част и не трябва да я пропускаме. Добре е също между основните хранения да има и междинни, като не трябва да се прекалява с количеството, примерно един плод.

zdrave

За да може да кажем, че се храним здравословно, то трябва да приемаме повече плодове и зеленчуци, млечни продукти и храни богати на белтъчини. Хляба също е от значение, но ако не може напълно да се спре консумацията на хляб, тогава е добре да бъде заменен с пълнозърнест. Също трябва да избягваме всички храни, които са богати на мазнини. Както и да не се прекалява с количеството сол и захар. Трябва да се прибягва повече към печената, варена или сурова храна и строго да се избягва пържената. Полу-фабрикатите, също трябва да напуснат менюто ти – всички консерви или готови супи. Храни, съдържащи аспартам, заместител на захарта също не трябва да присъстват в ястието ни.

здравословна салата

Ако в твоето училище има стол, то там със сигурност има осигурена пълноценна и разнообразна храна.
Но ако покрай твоето училище няма място, където да продават здравословна храна, то тогава започни да си носиш от вкъщи. И в никакъв случай, не се чувствай неудобно. Така ще имаш всеки ден разнообразна храна, ще може да си набавяш нужните количества хранителни вещества, а също ще спестиш и парички.
Част от здравословното храна е и приемането на определено количество вода. Фреша е друга алтернатива на водата, като той има и доста полезни хранителни съставки.
Ако статията ни ти е била полезна харесай и/или ни сподели във фейсбук.

Comments are closed.

Scroll To Top