Breaking News

Какво трябва да знаем за студентските бригади?

Замисляш ли се как искаш да прекараш лятната ваканция? Студентската бригада е доста добра идея. Тя съчетава възможността да си изкараш прилична сума пари и възможността да видиш един различен свят.

studentska brigada

Стандартно изборът ти се спира между това да работиш в селскостопанска ферма или да бъдеш обслужващ персонал – в кухня, хотел, ресторант, увеселителен парк, басейн.
Преди да заминеш на бригада трябва да имаш осигурена работна оферта от съответния работодател, която да отговаря на целите и спецификите на бригадата. Това можеш да направиш сам или да се възползваш от множеството агенции, които се занимават с цялата организация около бригадите. Друг етап от кандидатстването е явяването на интервю.
При записването в някои от офисите на агенциите, занимаващи се с организацията на бригадите е необходимо да представиш: студентска книжка, актуално уверение, потвърждаващо, че си редовен студент и си записал настоящия семестър, лична карта или международен паспорт.
Предимството на програмите в Англия е, че не е задължително да си студент. Изискането е да си на възраст до 35 години. Препоръчително е да си физически здрав и издръжлив, защото ти предстоят дълги часове на полето. Не е необходимо и перфектно да боравиш с английския език. Но вледеенето му на разговорно ниво си е предимство, а и едно удобство за самия теб, което ти дава увереност при общуване.

na brigada v USA

Бригадите в Англия са една чудесна възможност да посетиш страната, да работиш и спестиш пари. Работата в селскостопански ферми е свързана основно с брането на различни реколти и съпъстващите ги процеси около подготовката за изнасяне на продукцията за съответния търговец или страна.
За извършването на такъв тип работа не ти е необходима специална квалификация, но ако имаш някакъв опит в земеделието – на село при баба и дядо, със сигурност вероятно ще ти е от полза, за да се справяш по-лесно с поставените задачи. Както във всяко начинание, много е важно да имаш мотивация и да влагаш максимума от себе си. Заплащането зависи от доста фактори – от естеството на работа и задълженията свързани с нея, от твоя работодател, твоите способности и усилия, които влагаш. Когато се справяш възможно най-добре с възложената ти работа, имаш възможност за овъртайм , който се заплаща допълнително по взаимна договорка с работодателя ти.
За да заминеш на бригада в САЩ, за разлика от Англия, е необходимо да си студент редовно обучение и да си на ти с английския. Друга доста важна разлика е, че условие да заминеш е, кандидатстването за виза в американското посолство.

selskostopanska brigada

Не може да не си чувал от познати, че финансово да си струва ходенето ти на бригада в тази част на света, трябва да си намериш допълнителна работа.
Принципно винаги би могъл да отидеш за няколко седмици в Америка като турист или да посетиш роднини. Обаче само през студентските години имаш предимството да получиш по-лесно виза, но и свободно да останеш до 5 месеца, за да се насладиш напълно на средата, да се запознаеш с хора от различни краища на света. И най-вече напълно легално да поработиш в САЩ, с което не само да натрупаш опит, но и да изкараш пари, с които да преживееш своето незабравимо лятно пътешествие.
Студентските бригади в САЩ се провеждат по време на лятната ваканция и като участник в нея имаш право да работиш до 4 месеца в периода 1 май – 30 септември и да останеш там като турист още 30 дни след края на работния период. Няма ограничения колко пъти можеш да заминеш отново. 
Разбира се, има и други интересни дестинации за бригади в Европа сред които Шотландия, Дания, Италия, Гърция, Германия, Франция, Испания, Португалия.
След като вече си направил своя избор, ти стискаме палци да бъдеш одобрен и ти пожелаваме едно невероятно лято!

Comments are closed.

Scroll To Top