Breaking News

Какво да тренирам

Училището свърши, започна ваканцията, а с това идва и много свободно време. Освен това, в случай че планираш почивка на морето, трябва да бъдеш в добра форма. Тренировките имат и друга положителна страна – покрай тях може да създадеш много нови приятелства. Учените са доказали, че след тренировка, мозъка действа доста по-активно в следващите от 4 до 10 часа.

sportove

За да избереш подходящия за теб спорт, трябва първо да разбереш какво точно би ти допаднало на теб, защото ако не ти харесва няма да имаш и мотивация, а все пак трябва и да е забавно освен полезно.

  • Първото и най-важно нещо може би е да си създадеш навика да тренираш. Това може да си постигне като всеки път си поставяш нови стимули или цели. Друг метод е да приемеш тренировката, като важна част от твоето ежедневие и всичко това е грижа за теб и твоето тяло. Винаги трябва да се започва от по-леки към по-тежки тренировки – увеличавай напрежението всеки път.
  • футбол

  • Ако освен за добър тонус искаш да постигнеш и хубаво тяло чрез тренировките трябва разбира се и да се храниш здравословно.
  • Това какъв бюджет може да отделиш за спорт, също е определящо към какво да се насочиш. Ако нямаш много възможности можеш да бягаш или караш колело в близкия парк.
  • плуване

  • Друга възможност е да тренираш вкъщи – има много клипчета с тренировки в интернет – гимнастика, различни видове танци и други. Може да си вземеш различни видове гирички или други дребни уреди, които се срещат във фитнеса. Има и доста клубове и зали, в които срещу символична сума може да тренираш плуване, волейбол, баскетбол, футбол, бойни изкуства, фитнес, лека атлетика и други. Ако разполагаш с повече средства може да тренираш и по-екзотични спортове като йога или други по-традиционни като тенис.
  • Но с каквото и да избереш да се занимаваш би било полезно, както се казва „Здрав дух в здраво тяло“.

Моля харесайте или споделете във фейсбук.

Comments are closed.

Scroll To Top