Breaking News

Вредни храни, за които мислиш, че са полезни

Напоследък все по-често се говори за здравословен начин на живот, био храни и различни диети, базирани на тях. Обаче се оказва, че много от храните, които смятаме за здравословни всъщност съдържат вредни вещества.

Някои от тези храни съдържат повече захар, подсладители или фруктоза.

musli

Това например са десертите с мюсли, освен богатото съдържание на захар, те съдържат и натрий и доста калории. Плодовите сокове, също са с доста добавена захар. Млеката, които е разпространено, че помагат на храносмилането, всъщност съдържат много захар и фруктоза, което точно обратното – може да раздразни стомаха ти, ако е по-чувствителен. Многозърнестия хляб също е с високо съдържание на захар.

Други храни са богати на натрий, въглехидрати, консерванти, а някои дори и на калории. Замразените и консервираните диетични храни са едни от тези, в които има високо съдържание на натрий, а също и модифицирано нишесте. Оризовите хлебчета са всъщност само въглехидрати. Ядките, са доста полезни в суров вид, но когато са печени, те съдържат много калории. Дресингите за салати съдържат много консерванти и мазнини.

В състава на някои от „полезните“ храни се съдържа нишесте, изкуствени аромати и други. Протеиновите блокчета, включват в състава си много вредни химикали, изкуствени аромати и подсладители.

Някои от тези „супер“ храни дори съдържат вещества, които могат да повишат холестерола ни, като например маслото.

Нискомаслените бисквити, съдържат по-малко калории от останалите, но за сметка на това имат завишено количество сол.

meso

Месото е храна, за която има двупосочни мнения, от една страна е богата на протеини, които са нужни на организма, а от друга съдържа много мазнини и повишава нивото на холестерол. Всеки знае, че по-вкусно е мазното месо, но то трябва да се избягва, доколкото това е възможно.

И все пак няма полезни и вредни храни, трябва просто да се следят съставките им.
Ако статията ви е харесала или ви е била полезна, моля харесайте или ни споделете във фейсбук.

Comments are closed.

Scroll To Top